Inulín vláknina z čakanky
Výživový doplnok
Inulín je čisto prírodný uhľohydrát, ktorý sa získava extrahovaním z koreňa čakanky (Cychorium intibus). Čakanka má prirodzene vysoký obsah inulínu v koreni. Pri pestovaní čakanky sa nepoužíva žiadna GMO technológia.
Inulín ako diétna vláknina nedokáže byť strávená v zažívacom systéme človeka. Dostáva sa do tráviaceho traktu v neporušenom stave a ovplyvňuje zloženie a konzistenciu v žalúdku a čreve, rýchlosť vyprázdňovania.
Inulín je rozpustná vláknina. Inulín prechádza nezmenený až do hrubého čreva, kde je fermentovaný baktériami v organizmoch črevnej makrobiálnej flóry. Počet laktobacilov a bifidobaktérií sa zvýši vylúčením patogénnych baktérií. Tento efekt je známy ako prebiotický účinok inulínu. Rozmnoženie zdravšej črevnej mikroflóry zlepšuje činnosť čriev. Inulín má pozitívny efekt na využitie vápnika, horčíka a iných minerálov.
Inulín je rastlinná ingrediencia, ktorá nie je stráviteľná ľudským zažívacím traktom, a preto je uznaná za vlákninu.
Balenie: 300g/14ks/1kart.